Under lång tid har människor i Kina och Japan (och andra asiatiska länder) ätit med pinnar. Det kokades tidigare i stora krukor. De krukorna höll värme länge. Människor som ville ha en bit tappade kvistar för att fiska en bit mat ur potten. Detta har gradvis förvandlats till ett bekvämt     
sätt att äta med 2 pinnar i 1 hand.

Asiatiska människor var vana att skära all mat i små bitar (innan de gick i pannan). De små bitarna är snabbare redo och det sparar energi igen. Eftersom allt var förklippt behövdes inte längre en kniv vid bordet, och en kniv sågs som ett vapen och vapen hör inte vid bordet! Ätpinnar blev därför bestick.

Kineserna tror att om du äter med ätpinnar kommer din måltid att bli bättre. När du äter med ätpinnar kommer mycket syre in med varje bett. Detta gynnar din smak: du smakar mer och bättre vad du äter. Detta är också anledningen till att många asiater slurvar deras soppa i stor utsträckning. Det är ju för att förbättra smaken!

Pinnarna är gjorda av olika material. Men de flesta pinnar är gjorda av trä och är avsedda för engångsbruk. Japan konsumerar ensam 25 miljarder engångspinnar varje år. Inte så bra för miljön … Japanska människor uppmanas därför att använda pinnar av ett annat material som kan tvättas bort. Kina har tagit ut en skatt på 5% på träpinnar sedan 2006 för att minimera användningen av träpinnar.

Lyckligtvis erbjuder Orienatal-butiken många olika typer och storlekar av pinnar, som alla är lämpliga för återanvändning!

Vi har också speciella klämmor där du kan placera ätpinnar så att du kan äta bättre eftersom pinnarna stannar tillsammans. Detta är perfekt för barn!