Sushi

Fram till idag äter många sushi. Men hur är det
faktiskt har sitt ursprung? Ja, de flesta vet inte det, men vi vet en sak och det är att sushi är mycket hälsosamt!
Ursprunget till sushi ligger i bevarandet av fisk genom att jäsas med ris. Fermentering är en process där bakterier, svampar och jäst används för att göra en mat. Denna bevarandemetod var en vanlig praxis i Sydostasien i början av vår era. Denna metod spriddes till resten av Asien och nådde så småningom Japan, där ris också ätdes i början av 1500-talet när fisken ännu inte var jäst. Sushi började som gatamat, men tack vare den rika mängden fisk har den vuxit till en delikatess. Det var i början av 1800-talet i Tokyo som dagens sushi tog form, med olika typer av fisk,
skaldjur, grönsaker och tång. Beredda tillsammans i små, eleganta mellanmål. I början av 1900-talet spriddes denna sushi till resten av Japan och under andra hälften av 1900-talet också till resten av världen.