Hur gör du vegetarisk sushi?

Våren är en bra tid att experimentera med de läckra färska grönsaker som finns och skapa välsmakande vegetarisk sushi. Till att börja med, vad du behöver är några av verktygen och de grundläggande ingredienserna. När du har verktygen i skafferi kan du använda några grönsaker som du har till hands för att skapa läcker vegetarisk sushi.

Sushiverktyg: Du behöver bara två specialverktyg: en bambamatta för att rulla sushi och en rispaddel. Om du inte har en spatel kan du också skapa temaki (rulle för hand). En bambu matta är billig och finns på en japansk marknad, specialkök butiker eller online. En rispaddel ingår vanligtvis. Alla artiklar finns på The Oriental Webshop.

Några exempel på vegetarisk sushi-recept är gurka rullar med rödbetor, avokado med paprika, etc. … Dessa sushi får sin läckra smak på grund av den stora variationen av “gröna” ingredienser. Om du väljer de bästa typerna av vegetarisk sushi kan du njuta av en utsökt måltid som också ger många hälsofördelar. Välj alltid alternativet för en bas brun ris istället för vitt ris om det är möjligt eftersom brunt ris är mer användbara ämnen som proteiner och komplexa kolhydrater. Tyvärr kan inte alla sushibutiker och restauranger erbjuda brunt ris, så sushi är huvudsakligen tillverkat med vitt än brunt ris.

Hur ska du göra en vegetarisk sushi? Nedan är allt du behöver !!!!
• 1/2 gurka
• burk inlagd ingefära (inlagd ingefära)
• 1 mogen avokado
• 1 röd paprika
• 3 ägg
• 2 tsk blandade orientaliska kryddor (gurkmeja, djintan, etc)
• 2 msk olja för bakning
• 1 fjäderutflykt
• flaska sojasås, salta
• 100 g samphire
• 100 g shiitake
• 5 nori-ark
• 3 msk sesamfrön, rostade

Skär gurka, avokado, shiitake och paprika i långa, tunna remsor. Pisk äggen med några orientaliska kryddor efter smak och tillsätt lite salt och peppar om det behövs. Stek en liten omelett i oljan. Wok shiitake och samphire tills al dente (separat). Koka sushiriset som anges på paketet.

Välj mellan följande fyllningar:
– Gurka med inlagd ingefära
– Avokado och röd paprika
Avokado med rödbetor

Placera en norivel på en bambu matta. Sprid ett lager sushiris över den övre halvan av arket. Placera en remsa med fyllning i mitten av riset (på långt sätt) och börja rulla upp från rissidan från topp till botten så att fyllningen kommer i mitten av rullen. Våt resten av arket som inte har något ris på det och rull på. Skär rullarna i tjocka skivor och sätt upp rakt. Denna typ av sushi kallas sushi maki.

Ta en halv noril och täck den helt med ett lager ris (tryck bra!) För att göra en kalifornisk rullning. Vänd på allt på en bit fastfilm och täck den tomma, svarta baksidan av norien med en remsa med fyllning. Rulla nu upp uppifrån och ner, så att riset är på utsidan. Använd folien för att rulla den ordentligt. Skär i tjocka skivor och rulla runt sidan genom rostade sesamfrön.
Servera vegetarisk sushi på en fin stor tallrik med en skål sojasås och inlagd ingefära. Det är användbart att göra en sallad från den återstående fyllningen.