på 10 asiatiska öl

1) Saigon öl

Bryggt med korn och ris, häller detta vietnamesiska öl en ljus gyllene färg med ett tjockt och krämigt vitt huvud. Detta är en speciell pilsner med en sur karaktär, när människor i (Vietnam) dricker denna typ av öl i solen, det är underbart mjukt och uppfriskande, tillbaka i Nederländerna eller Belgien verkar det vara lite surt och fullt. I allmänhet är detta en öl med en relativt låg alkoholprocent på 4,9% och kan jämföras med nederländska pilsner.

2) Angkor (Kambodja) björn

Detta säljs med parolen “Mitt öl, mitt land”. Det är en nationell öl, uppkallad efter templen som för närvarande drar miljoner turister till Kambodja. Du kommer att bli en stolt kambodjansk från Angkor, eftersom det är en färsk öl med en full, subtil smak. Ett av de få ölvarumärkena som jag också har stött på. Detta öl förväxlas ofta med ett öl som heter Anchor. Men det är en gammal öl och du borde inte ha den, Angkor är mycket bättre. Vem vill beställa det lokalt, i Kambodja: Angkor uttalas ang-kor, och Anchor uttalas an-tjor.

3) Asahi supertorr

Med sin uppfriskande kornsmak och skarpa eftersmak är Asahi Super Dry det överlägset mest populära högkvalitativa ölet i Japan. Sedan sin debut som det första torra ölet i Japan 1987 har smaken på detta spännande öl fortsatt att förbättras. Smaken har satt en ny standard som är erkänd runt om i världen idag.

4) Tsingtao från Kina

Tsingtao är ett världsberömt ölmärke. Det bryggdes i Qingdao stad av tyska och brittiska nybyggare 1903. Tsingtao öl består av fyra ingredienser fina humle, korn, ris och rent Laoshan mineralvatten. Alkoholhalten mellan 3,5% -4%. Tsingtao-öl är gjord av kristalliserat vatten. Det har en klar ljusgul färg, vitt skum och ger en långvarig fräsch och ren doft.

5) Tigerbjörn

Tiger Beer startades 1932 och bryggs för närvarande i 11 asiatiska länder och drickas i mer än 75 länder i Europa, USA, Latinamerika, Australien och Mellanöstern. Som ett av de ledande moderna ölvarumärkena i världen går Tiger Beer genom en strikt brygningsprocess som varar över 500 timmar. När man tillverkar Tiger Beer används bara ingredienser av bästa kvalitet. Ölet har också vunnit över 40 internationella priser och utmärkelser.

En ny variant av Tiger Beer är Tiger Rädler, en produktinnovation som blandar Tiger Beer med naturlig citronsaft. Tiger Rädler erbjuder dubbla förfriskningar för alla tillfällen och är en utsökt törstkoppling med sin skarpa fruktiga smak som är förankrad i ölet. Under en begränsad tid finns Tiger Radler också i en Mandarin-variant.

6) Owa öl

Owa-öl föddes i maj 2006. Det bryggdes och designades för den bästa belgiska och japanska fusionsmatupplevelsen. Det är verkligen en mycket bra kombination med sushi och YAKITORI (söt sojasås). Bryggeriet ligger i det berömda Uccle-distriktet i Bryssel, bara 2 km från Mother Lambic i Saint-Gilles. Leo Imai började brygga i december 2008 och 2009 skapade han ett slags köklaboratorium i bryggeriet och undersökte de bästa kombinationerna med japanska rätter och öl.

7) Abashiri Beer Brewery, Hokkaido

1998 blev Abashiri Beer Brewery ett initiativ från Tokyo University of Agriculture fabriksindustri för att undersöka utvecklingen av veteölproduktion. De är mest kända för sitt mycket unika Okhotsk Blue Ryuho Draft. Detta öl blandar de mest ovanliga ingredienserna från vattnet från smälta isberg som rinner ut i Okhotsk havet i Stilla havet. Dryckens livfulla blå färg erhålls också genom att tillsätta naturligt gardenia-pigment till blandningen för att representera havsområdet. Ursprungligen färgade öl är definitivt Abashiris specialitet.

8) Beer Lao, Laos

Blek nedre: 5%
Time Magazine kallade det “Bästa öl från Asien”. Mörk i färg och fast, stark smak än några av de andra bleka ölen i regionen, trots den mörka färgen är den gjord av ris.

9) Chang Beer

Det billigare och starkare alkoholhaltiga ölet. Det är känt som den “fattiga mannen öl” eller “elefant piss” och är perfekt för dagen när du inser att den amerikanska dollarn förlorar sitt värde och din backpacker budget har tappat en tredjedel av sitt värde. Det ryktas om att Chang bryggs med formaldehyd (en typ av gas), och att den har en stark smak mot ryggen. Serveras också kallt i en svalare!

10) Leo

Leo är en av Thailands mest kända öl och finns i de flesta länder i Sydostasien. Leo är mycket konkurrenskraftigt prissatt till cirka 42 baht ($ 1,40) för en 640 ml flaska.

Det förlorar fortfarande till kambodjanska priser, men det är säkert