Sake – En del av den japanska kulturen

När dagarna blir längre och våra leenden slappnar av lite mer kommer vi snart att släppa tiden och njuta av dagarna framför värme och skratt. I Japan började Hanami – konsten att njuta av blommornas skönhet (främst ume och sakura). Oavsett om du är en sake-kännare eller en nybörjare, har vi satt upp en kort lista med typer av Sake för att bekanta dig med vänner.

Vad är Sake?
Sake är en japansk alkoholhaltig dryck tillverkad av jästris, koji (ofta översatt som rismalt eller jäst) och vatten. På japanska betyder ordet
”sake” inkluderar också alkoholhaltiga drycker i allmänhet.

Hur görs skull?
Det är en lång process, men förklaras kort, skull görs genom slipning, tvättning och ångande ris. Sedan används en del av det ångade riset för att skapa koji, jäst som härrör från ris. När koji och det återstående ångade riset har blandats med vatten, fermenteras det sedan. Sedan tillsätts mer ris, koji och vatten till blandningen, sedan filtreras och tappas drycken.
Nedan är några typer av skull:
Ozeki Hanaawaka Mousserande Sake
Ozeki Hanaawaka Sparkling Sake tillverkas endast med ris- och koji-risform. Detta gör det till det perfekta valet för första gången på grund av drinkar som vill gå med i den underbara världen av japansk skull. Det är lätt att inte överväldiga dina sinnen med smak och lukt. Det är detta som gör det bra när det kombineras med sushi.